Комисията за контрол на разходваните средства по време на епидемията

...
Комисията за контрол на разходваните средства по време на епидемията
Коментари Харесай

Радосвет Радев: В условията на криза се случват най-големите бъркотии

Комисията за надзор на разходваните средства по време на епидемията у нас е положително решение. Ще се възвърне хубава процедура за проследвяне на средствата. В изискванията на рецесия постоянно се случват най-големите бъркотии.
Това съобщи пред Българска национална телевизия Радосвет Радев, ръководителят на Българската стопанска камара.

Той разяснява и въпросът с решението за понижаване на Данък добавена стойност - мярка, подкрепена от бизнеса.

" Във всички случаи това е спорен въпрос. Като представител на бизнеса няма по какъв начин да не се радваш на всяко понижаване на налозите. Имаше обаче доста мощни причини от страна на тези, които не са в необикновен екстаз. Никой не приказва сега за способността на данъчните администрации да реагират. Те са привикнали да работят с една ставка. Не мога да си показва какви нови хора би трябвало да бъдат наети поради двойната ставка. Има въпроси и може би след месец-два ще могат да се видят данни за резултатите ", разяснява Радев.

По думите му въпросът със основаването на държавна бензиностанция също е значим. Той бе безапелационен, че може би това не е най-хубавият метод да се обезпечи конкуретноспособност.

" Държавата има безчет принадлежности, с които да прави това. Има Комисия за защита на конкуренцията. Ако е имало картели, би трябвало да има санкции. Мисля, че постигането на тази цел може да е с по-малко средства и да коства по-евтино на обществото ", безапелационен беше ръководителят на БСК.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР