Комисията за инаугурацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е

...
Комисията за инаугурацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е
Коментари Харесай

Тръмп похарчил $104 млн. за инаугурацията си

Комисията за инаугурацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е похарчила стотици милиони долари, които са отишли в ръцете на другари и политически съдружници на американския водач, в това число 1,5 милиона $ за интернационалния хотел " Тръмп " във Вашингтон, оповестява MarketWatch, базирайки се на ABC News.

Комисията, която е събрала 107 милиона $, е похарчила 130 000 $ за възглавници за столове, 10 000 $ за грим и 2,7 милиона за осъществяване на " Ню Йорк, Ню Йорк " в жанр " Бродуей " . Скъпото осъществяване на класическата ария на Франк Синатра е станало по време на частно събитие, което е било част от инаугурацията през 2017 година

Милиони долари са били пренасочени към другари на Тръмп.

Близо 26 милиона $ са платени на компания за обмисляне на събития, ръководена от Стефани Уинстън-Уолкоф, другарка и някогашен консултант на първата дама Мелания Тръмп. Стефани Уинстън-Уолкоф е получила непосредствено 1,62 милиона $.

В допълнение ръководената от Брад Парскейл компания е получила 2,7 милиона $ . Парскейл ще е мениджърът на предизборната акция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през 2020 година

Общо комисията е похарчила 104 милиона $.

За съпоставяне при встъпването в служба на Барак Обама през 2009 година са събрани 53,2 милиона $ и са изхарчени към 51 милиона $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР