Комисията за Формула 1 към ФИА одобри новия спринтов формат,

...
Комисията за Формула 1 към ФИА одобри новия спринтов формат,
Коментари Харесай

Формула 1 с нов спринтов формат

Комисията за Формула 1 към ФИА утвърди новия спринтов формат, който ще бъде употребяват в хода на сезон 2024.

Сам по себе си форматът няма да е доста по-различен от този, който беше употребен през предходната година. Промяната ще бъде обвързвана с подредбата на сесиите в хода на шестте спринтови уикенда, които ще се проведат през 2024 година.

До края на предишния сезон в петък следобяд се организираше квалификацията, която определяше реда за пускане за неделното съревнование. Според новия формат петъчната подготовка ще важи за спринта, който ще бъде преместен в събота сутринта, а не следобяд, както беше до в този момент.

На мястото на спринта в съботния следобяд ще се организира втората подготовка, която към този момент ще важи за главното съревнование. По този метод, без значение от потребления формат, квалификационната сесия постоянно ще бъде в събота следобяд, което ще улесни доста почитателите на спорта, които няма да би трябвало всеки уикенда да се чудят коя сесия по кое време е.

Тази смяна към момента не е публична, защото би трябвало да бъде утвърдена от Световния моторспорт съвет на ФИА (WMSC), чието първо съвещание за годината ще бъде за 28 февруари, ден преди първите свободни тренировки за сезон 2024. След това съвещание ще стане ясно дали след края на спринта ще има отваряне на закрития парк, което да разреши на отборите да вършат промени по настройките на колите, или няма да има такова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР