Комисията за финансов надзор съобщи днес, че е изпратила на

...
Комисията за финансов надзор съобщи днес, че е изпратила на
Коментари Харесай

Финансовият надзор прати на ДАНС и прокуратурата какво е проверил в сделката за ЧЕЗ

Комисията за финансов контрол заяви през днешния ден, че е изпратила на държавна организация " Национално сигурност " и на прокуратурата информация за това какви обстоятелства е открила досега за " Еврохолд България " АД и обвързваните с него сдружения.

Финансовият регулатор ревизира компанията поради подписания преди дни контракт за придобиване на българския бизнес на ЧЕЗ. Предмет на инспекцията е финансовото положение и цялостната активност на холдинга. В писмото до двете институции в детайли са изложени резултатите и заключенията на база тестваната досега документи.

Също по този начин е Националната организация за приходите е осведомена за обстоятелствата и събитията, свързани със спазването на данъчното законодателство, а тяхна преценка ще е дали е належащо да подхващат някакви дейности.

" Ролята на КФН е да реализира прецизен и своевременен контрол, да бъде справедлива и безпристрастна, работейки в полза на бизнеса и жителите. Комисията извършва и поетата отговорност да осведоми обществеността за обособените стадии в хода на инспекциите, спазвайки правилата на конфиденциалност ", се споделя в известието на регулатора.

Сделката следва да бъде тествана и от Комисията за енергийно и водно контролиране. След първия опит за продажба на ЧЕЗ на сдружението на " Инерком " на Гинка Върбакова депутатите скоростно трансформираха закона, с който вмениха на енергийния регулатор да ревизира покупко-продажби на поднадзорните му компании. Това е първата договорка, за която КЕВР ще упражни новото си пълномощие и по тази причина сега се приготвят правила, по които тя да се изследва.

Разрешение би трябвало да даде и Комисията за защита на конкуренцията.

Парламентарната съпротива изрази запаси към договорката, а Движение за права и свободи настоя ДАНС и трите регулатора – КЕВР, КФН и Комисия за защита на конкуренцията да се произнесат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР