Комисията за финансов надзор публикува съобщение, с което уведомява всички

...
Комисията за финансов надзор публикува съобщение, с което уведомява всички
Коментари Харесай

35 дни имат застрахованите в Олимпик да предявят претенциите си

Комисията за финансов контрол разгласява известие, с което уведомява всички лица, застраховани в българския клон на банкрутиралата кипърска застрахователна компания " Олимпик ", че на 23 август 2019 година в формалния вестник на Република Кипър към този момент е оповестено решението на Районния съд на Никозия, с което се открива производството по разпродажба на сдружението.

Това значи, че българските клиенти имат 35 дни период от днешния ден да предявят претенеции за погашение на компенсации.

По нататък в известието на КФН се споделя, че Комисията се ангажира да поддържа дейна връзка с Кипърския контрол, с цел да може да спомага за разрешаване на зараждащите въпроси по отношение на отбраната на засегнатите лица в България.

Това включва и своевременното обществено обявяване на всяка значима информация, обвързвана с дейностите, които надзорният орган по застраховането на Република Кипър или назначените ликвидатори на " Olympic Insurance Co. Ltd " подхващат, както и произлизащите от това последици за българските жители, както и за кредитори на застрахователното сдружение.

За тази цел от името на ръководителя на Комисията за финансов контрол - Бойко Атанасов, предходната седмица бе изпратено писмо до кипърския контролен орган, виновен за застраховането, с копие до Министерство на финансите на Република Кипър и до българския дипломат в страната.

В писмото се слагат въпроси, касаещи интереса и правата на българските консуматори като: какъв ще бъде срокът, в който, според кипърското право, лицата, които имат искания, би трябвало да ги предявят пред ликвидаторите; по какъв начин ще бъдат обработвани претенциите по-нататък и в частност по какъв начин ще бъдат осведомени кредиторите дали техните искания са били признати или оспорени от ликвидаторите; каква правна отбрана е налице за заемодател ако ликвидаторите оспорят претенцията му и други /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР