Комисията за финансов надзор продължава работата си по четири проверки

...
Комисията за финансов надзор продължава работата си по четири проверки
Коментари Харесай

Комисията за финансов надзор проверява „Еврохолд България“


Комисията за финансов контрол продължава работата си по четири инспекции на активността на „ Еврохолд България “ АД и на активността на три застрахователни сдружения от групата на холдинга. Това оповестиха от КФН, като уведомяват, че ревизират и финансовото положение и потенциала на сдруженията предвид на бъдещи придобивания.

Проверката продължава и в интервала откакто на 24.04.2019 година „ Еврохолд България “ АД разгласи с прессъобщение за желанието си за идни придобивания на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД и „ ЧЕЗ Електро България “ АД, акцентират от финансовия контрол.

Становището на КФН за финансовото положение на купувача е от изключителна значителност предвид на обстоятелството, че с изключение на опит в бранша от него ще се чака и сериозен финансов запас – от една страна за заплащането на инвестицията по изкупуването и от друга за поддържането на съответна инфраструктура в електроснабдителния бранш.

КФН има ангажимент да даде до края на актуалната седмица – до 28 юни 2019 година, установените досега обстоятелства и условия на способените институции – на Главна прокуратурата и на Държавна организация „ Национална сигурност “, за осведоменост и обективност. При дефинитивно привършване на инспекциите в законоустановения период виновните институции ще получат резултатите от тях дружно с наличните обстоятелства и изводи. Комисията също по този начин поема отговорността да осведоми обществеността за момента на привършване на инспекциите.

От „ Еврохолд “ оповестиха, чеса подписали контракт с ЧЕЗ Груп – Прага за 335 млн. евро. Кредит от 300 млн. евро е контрактуван с две интернационалните банки, а 80 млн. евро ще бъдат набрани през фондовата борса, макар че проспектът на сдружението към този момент е връщан два пъти за доработване от КФН.

За да покаже договорката в по-приемлива за обществото светлина от холдинга обмисляли да поканят представител на страната в борда на електроразределителното сдружение. Това стана ясно от думмите на ръководителят на Народно събрание на холдинга Асен Христов, който в понеделник вечерта се е сренал с публицисти, съобщи БНР.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР