Комисията за финансов надзор одобри проспекта за първично публично предлагане

...
Комисията за финансов надзор одобри проспекта за първично публично предлагане
Коментари Харесай

КФН одобри увеличение на капитала на Лавена

Комисията за финансов контрол утвърди проспекта за първично обществено предложение на емисия акции, които ще бъдат издадени вследствие на увеличение на капитала на "Лавена " АД. Тя е в размер на до 1 599 905 броя елементарни, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 3.50 лв. всяка една. Определянето на посочената емисионна стойност е съобразено с настоящите пазарни равнища, при които се търгуват акциите на козметичната компания. Заедно с това е даден избран рабат от междинната пазар ацена с оглед реализиране на атрактивност на емисията. Освен, че отразява настоящата пазарна обстановка, емисионна стойност комуникира непосредствено и с постигнатите резултати от сдружението.

Посочената емисия акции, в развой на издаване, е вписана във водения от КФН указател на обществените сдружения и други емитенти на скъпи бумаги.

Решението за нарастване на капитала бе взето от съветът на шефовете на "Лавена " АД на 25 октомври. То планува капиталът на сдружението да нарасне от 8 319 506 лв. на 9 919 411 лв. посредством издаване на 1 599 905 броя елементарни, безналични, поименни акции с право на глас. Увеличението на капитала ще бъде осъществено на "Българска фондова борса - София " АД, посредством издаване на права и записване на нови акции.

Параметрите на емисията са избрани в протокола от съвещанието на съвета на шефовете. Ако бъдат записани по-малко акции, капиталът ще бъде повишен единствено с тяхната стойност. Увеличението на капитала ще бъде сполучливо, в случай че бъдат записани най-малко 1 000 000 нови акции. Инвестиционният медиатор "БенчМарк Финанс " АД е определен да даде нужните посреднически услуги по отношение на процедурата по нарастването на капитала.

"Лавена " е един от огромните производители на козметика на българския пазар, както и в производството на артикули за бебета с марката си "Бочко ". За своите разработки компанията употребява лични насаждения от лавандула и дестилерия, което пък я прави международно прочут производител на натурално етерично лавандулово масло. Стремежът към развиване води компанията до последващо, по-високо равнище - произвеждане на хранителни добавки и медицински произведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР