Комисията за финансов надзор /КФН/ започна проверка на сделката за

...
Комисията за финансов надзор /КФН/ започна проверка на сделката за
Коментари Харесай

КФН проверява финансовото състояние на купувача на ЧЕЗ

Комисията за финансов контрол /КФН/ стартира инспекция на договорката за активите на ЧЕЗ Груп в България, оповестиха от пресцентъра на комисията. По-конкретно, инспекцията е ориентирана към активността на купувача - " Еврохолд България ", ревизира се и активността на три застрахователни сдружения от групата на холдинга. Предмет на инспекцията са финансовото положение и потенциала на сдруженията предвид на бъдещи придобивания, разясняват от КФН.

От пресцентъра напомнят, че мнението на комисията за финансовото положение на купувача е от значителност предвид на упования от него запас за заплащането на инвестицията по изкупуването на активите и поддържането на съответна инфраструктура в електроснабдителния бранш.

КФН има ангажимент да даде до 28 юни установените досега обстоятелства и условия на способените институции - Главна прокуратурата и Държавна организация " Национална сигурност " за осведоменост и обективност. При дефинитивно привършване на инспекциите в законоустановения период виновните институции ще получат резултатите от тях дружно с наличните обстоятелства и изводи ", се показва в прессъобщението до медиите.

 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР