Комисията за финансов надзор (КФН) ще представи годишния отчет на

...
Комисията за финансов надзор (КФН) ще представи годишния отчет на
Коментари Харесай

КФН представя годишния си отчет

Комисията за финансов контрол (КФН) ще показа годишния доклад на активността си пред депутатите от парламентарната комисия по труда и обществени въпроси.

През 2018 година небанковият регулатор се ръководеше от Карина Караиванова, само че тогавашният ѝ заместител Бойко Атанасов наследи поста ѝ, откакто тя стана част от екипа на Европейската банка за възобновяване и развиване. Комисията за финансов контрол дава отговор за пенсионните, застрахователните и капиталовите сдружения.

Със сигурност предходната година ще се запомни най-много със свадите в застраховането, което не е приоритет на обществената комисия в Народното събрание, само че имаше остра социална реакция. През 2018-а наложителната лавица "Гражданска отговорност " нарастна съществено, кипърското сдружение "Олимпик " банкрутира, а първият план на бонус - малус системата на практика се провали.

Именно застраховането среща и остри рецензии в отчетите от Брюксел. Пенсионното обезпечаване, което е в ресора на парламентарната комисия, остана по-встрани от публичното внимание през 2018 година, макар че в бранша има редица нерешени проблеми, изключително в нормативен проект, отбелязва БНР.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР