Комисията за финансов надзор (КФН) ще представи годишния отчет на

Комисията за финансов надзор (КФН) ще представи годишния отчет на ...

КФН представя годишния си отчет.


Комисията за финансов надзор (КФН) ще представи годишния отчет на дейността си пред депутатите от парламентарната комисия по труда и социални въпроси.

През 2018 година небанковият регулатор се ръководеше от Карина Караиванова, но тогавашният ѝ заместник Бойко Атанасов наследи поста ѝ, след като тя стана част от екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие. Комисията за финансов надзор отговаря за пенсионните, застрахователните и инвестиционните дружества.

Със сигурност миналата година ще се запомни най-вече със скандалите в застраховането, което не е приоритет на социалната комисия в парламента, но имаше остра обществена реакция. През 2018-а задължителната полица "Гражданска отговорност" поскъпна сериозно, кипърското дружество "Олимпик" фалира, а първият проект на бонус - малус системата практически се провали.

Именно застраховането среща и остри критики в докладите от Брюксел. Пенсионното осигуряване, което е в ресора на парламентарната комисия, остана по-встрани от общественото внимание през 2018 година, въпреки че в сектора има редица нерешени проблеми, особено в нормативен план, отбелязва БНР.

 

Източник: novini.bg