Комисията за финансов надзор /КФН/ проверява купувача на ЧЕЗ -

...
Комисията за финансов надзор /КФН/ проверява купувача на ЧЕЗ -
Коментари Харесай

КФН проверява купувача на ЧЕЗ Еврохолд България АД

Комисията за финансов контрол /КФН/ ревизира купувача на ЧЕЗ - "Еврохолд България " АД и излиза със мнение от инспекцията в период до 28 юни. Това оповестиха от пресцентъра на комисията.

Оттам прецизират, че КФН продължава работата си по четири инспекции на активността на "Еврохолд България " АД и на активността на три застрахователни сдружения от групата на холдинга. Проверяват се финансовото положение и потенциала на сдруженията предвид на бъдещи придобивания.

От КФН напомнят, че мнението на комисията за финансовото положение на купувача е от значителност предвид на упования от него запас за заплащането на инвестицията по изкупуването на активите и поддържането на съответна инфраструктура в електроснабдителния бранш. КФН има ангажимент да даде до 28 юни 2019 година установените досега обстоятелства и условия на способените институции - Главна прокуратурата и Държавна организация "Национална сигурност ", за осведоменост и обективност. При дефинитивно привършване на инспекциите в законоустановения период виновните институции ще получат резултатите от тях дружно с наличните обстоятелства и изводи ", се показва в прессъобщението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР