Комисията за финансов надзор (КФН) одобри Петър Аврамов и Пламен

...
Комисията за финансов надзор (КФН) одобри Петър Аврамов и Пламен
Коментари Харесай

Имена

Комисията за финансов контрол (КФН) утвърди Петър Аврамов и Пламен Шинов за нови членове на управителния съвет на Гаранционния фонд.
Регулаторът изиска спомагателна информация за Борислав Михайлов, Орлин Пенев и Юри Копач по отношение на преизбирането им за членове на управителния съвет на фонда.

Икономистът Красен Станчев изясни, че участието във валутния механизъм, в еврозоната и в банковия съюз допускат цялостно съвпадане на работата на българските институции с разпоредбите на платежната система на еврозоната. Това се отнася освен за банките, а за цялата финансова система на страната, за обществените финанси, както и за застрахователните сдружения и пенсионните фондове, безапелационен е той. Той счита, че в практиката на България има неразбираеми за еврозоната особености на банковия и финансовия контрол.

Председателят на Асоциация на банките в България Петър Андронов изясни, че не са малко дилемите, които би трябвало да се изпълнят, с цел да влезе България в чакалнята на еврозоната (ERM II). Според него обаче тези провокации, като да вземем за пример подобряването на надзора, изчистването на финансовия бранш, битката с корупцията, повишението на приходите, са положителни за нашата стопанска система. Андронов разясни, че надзорът, осъществяван от Eвропейската централна банка (ЕЦБ), има плюсове, които не можем да открием в националния контрол. Той акцентира, че за жалост не може да бъде подложен знак за тъждество сред участието в еврозоната и повишението на приходите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР