Комисията за финансов надзор (КФН) носи политическа отговорност за ситуацията

...
Комисията за финансов надзор (КФН) носи политическа отговорност за ситуацията
Коментари Харесай

Експерти: КФН е проспала ситуацията с кипърската „Олимпик“ и носи политическа отговорност


Комисията за финансов контрол (КФН) носи политическа отговорност за обстановката с проблема, обвързван с кипърската застрахователна компания " Олимпик ", поради която 250 хиляди автомобила остават без " гражданска отговорност " и " каско ". Зад това мнение застанаха ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия Владимир Тодоров и Борислав Богоев, някогашен замeстник-председател на Комисията за финансов контрол. В утринното предаване на БНР те насочиха рецензии към финансовия регулатор.

" Нашия регулатор би трябвало да го питаме, какъв брой пъти е отправял рекомендации към кипърския регулатор, той да вземе отношение. И той изобщо обърнал ли се е към кипърския регулатор да каже: Колеги, вашият осигурител тук не заплаща, бави, има незадоволително запаси и така нататък Така че има способи за влияние. "

Борислав Богоев, който е някогашен замeстник-председател на Комисията за финансов контрол, също разкритикува работата на регулатора и съобщи, че " не нещо, а всичко " е било " проспано " от регулатора в проблема с " Олимпик ".

" И в случай че регулаторът беше излязъл и беше споделил: Внимавайте с тази компания! Ама това било интервенция. Няма такова нещо. Сега, какво вършим ние? Тичаме след събитията. Нали ролята на този регулатор е преди този момент да вземе своите ограничения и решения. Къде отидоха тези 60 000 000 на година от застраховките на българските жители. Това е приключване на народен капитал. Кражба на народен капитал. Защото тези пари, не са пари на застрахователя. Това са пари на застрахованите лица и те са детайл на националното благосъстояние ".

Богоев даде образец с практиката си като заместник-председател на КФН: " Аз вкарах инспекция в локалния клон на " Олимпик " дружно с ДАНС. Влязохме на инспекция, с цел да им покажем, че тук не могат да си разиграват коня. Написах на техния регулатор: " Вие, в случай че желаете, идвайте с нас на инспекция, само че аз влизам ". И дохвърчаха със идващия аероплан ".

Експертът бе безапелационен, че във връзка с пазарното държание на тази компания на локалния пазар българският регулатор " може да направи всичко, в това число да забрани продажба на застраховки и отива на арбитраж с кипърския регулатор в европейския регулатор ".

„ Другите застрахователи ще бъдат щастливи, тъй като тези 50-60 милиона, които ще се налеят, ще бъдат разпределени сред останалите играчи и това ще се случи в границите на 2-3-4 дни, което в действителност е един сериозен доход за останалите застрахователи “, уточни от своя страна Владислав Тодоров. По думите му, " да очакваш съответни компенсации от банкрутирала компания, е ясно, че няма по какъв начин да се случи ".

Тодоров посочи, че някои от компенсациите по тази застраховка са нужни незабавно поради незабавната потребност от лекуване на потърпевши от произшествия: " Тоест едни компенсации след шест месеца, след една година, към този момент няма да бъдат навременни и няма да изиграят своята функционалност, тъй като индивидът в този момент има потребност от интервенция, импланти, рехабилитация. Така че ще бъдат ощетени и потърпевшите при пътни произшествия ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР