Комисията за финансов надзор (КФН) и ръководството на застрахователя, който

...
Комисията за финансов надзор (КФН) и ръководството на застрахователя, който
Коментари Харесай

Близките на жертвите край Своге все пак ще получат по 50 000 лева

Комисията за финансов контрол (КФН) и управлението на застрахователя, който изплати по 10 лв. обезщетение на околните на починали при нещастието в Своге, са провели среща. Това оповестиха от финансовия регулатор. Оттам допълват, че " е предизвикан разговор " със застрахователя за изплащането на цялостния размер от 50 000 лв. на околните на 20-те жертви на автобусната злополука от август предходната година.

По-рано " Хоризонт " научи, че управителният съвет на компанията заседава, с цел да удостовери решението за цялостното обезщетяване на наследниците.

Въпреки че ще промени решението си и ще изплати компенсациите по застраховката " Злополука с пасажери ", от застрахователната компания остават на мнение, че няма съображение за заплащане. Причината е в нередовните документи за провеждането на пътуването през август предходната година, при което край Своге починаха 20 души. Досега мнението на застрахователя беше, че до момента в който съдът не се произнесе, компенсациите няма да бъдат изплатени.

Решението да се изплатят по 10 лв. е разследване на акт за наложително деяние, публикуван от Комисията за финансов контрол. По-рано пред " Хоризонт " обаче специалисти обясниха, че актът на финансовия регулатор е противозаконен.

Засега няма публично мнение и за застраховката " Гражданска отговорност ", която е направена при друга компания. От нея би трябвало да бъдат обезщетени освен околните на починалите, само че и потърпевшите при нещастието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР