Комисията за финансов надзор (КФН) е решила на свое заседание

...
Комисията за финансов надзор (КФН) е решила на свое заседание
Коментари Харесай

КФН пусна коригираната оферта на Еврохолд за малките дялове в ЧЕЗ

Комисията за финансов контрол (КФН) е решила на свое съвещание в понеделник да не не разрешава публикуването на поправените търгови оферти на застрахователния холдинг " Еврохолд " към дребните акционери в " ЧЕЗ Разпределение България " и " ЧЕЗ Електро България ".

Офертата се насочва от записаното в Нидерландия сдружение на " Еврохолд " - " Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани ", което действително закупи от ЧЕЗ 67 на 100 от тези две енергийни сдружения и е длъжно да насочи оферта към миноритарните акционери, множеството от които са пенсионни фондове. Става въпрос за закупуването на 636 240 броя акции (33%) от капитала на " ЧЕЗ Разпределение България " и на 1650 броя акции (33%) от капитала на " ЧЕЗ Електро България “ АД, гр. София, от останалите акционери на сдружението.

Първоначално, през август " Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани " предложи за дял в електроразпределителното сдружение по 276.88 лева за акция, а за електроснабдителното - 26 070 лева Тази оферта обаче и се наложи да бъде усъвършенствана.

Вече няма спънки за покупко-продажби на нарасналите цени от 291 лева и 26 904 лева за акция надлежно в електроразпределителното и електроснабдителното сдружение. Това ще коства 9.5 млн. лева повече на " Еврохолд " по отношение на в началото плануваните 220 млн. лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР