Комисията за финансов надзор е задължила публичното дружество "Слънце Стара

...
Комисията за финансов надзор е задължила публичното дружество "Слънце Стара
Коментари Харесай

КФН спря плановете на Слънце Стара Загора - Табак да строи нов завод за тютюневи изделия

Комисията за финансов контрол е задължила общественото сдружение "Слънце Стара Загора - Табак " АД да не взема решения по точките 1 и 2 от дневния ред на изключителното общо заседание на акционерите на сдружението, което се е състояло на 13 май, оповестиха от компанията. Става въпрос за покупката за недвижим/и имот/и за създаване на нов цех за произвеждане на тютюневи произведения - цигари и рязан тютюн и за установяване на представители на сдружението, които да сключат договорката. Мотивът на мениджърите на "Слънце Стара Загора - Табак " е, че с тази инвестиция ще се обезпечи безпроблемното продължение на активността, нейното разгръщане и вероятно диверсифициране.

При това състояние акционерите са взели съответните решения единствено по останалите точки в дневния ред. Те са преизбрали членовете на съвета на шефовете - Милен Тодоров, Диана Бонева-Кършакова и Моника Петрова, за нов мандат от три години. И са определили месечно заплащане на всеки един от мениджърите в размер на една минимална работна заплата за страната.

Припомняме, че капиталът на "Слънце Стара Загора Табак " бе повишен от 1 177 860 лв. на 2 827 860 лв. посредством издаване на нови 1 650 000 елементарни акции, всяка една с номинална стойност един лев и емисионна стойност 10.80 лв.. Решението бе взето на съвещание на съвета на шефовете през февруари.

В края на 2018-а някогашният приватизационен фонд "Сила холдинг " АД управлява 61.74% от акциите с право на глас в общото заседание. "Централна кооперативна банка " има дял от 7.31%, а други компании и самостоятелни вложители си поделят надлежно по 24.52% и 2.66 на 100. Нито един от членовете на съвета на шефовете не има акции в сдружението, което ръководи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР