Комисията за финансов надзор е отписала "Завод за хартия-Белово" АД

...
Комисията за финансов надзор е отписала "Завод за хартия-Белово" АД
Коментари Харесай

КФН отписа Завод за хартия-Белово от регистъра на публичните дружества

Комисията за финансов контрол е отписала "Завод за хартия-Белово " АД - Белово като обществено сдружение, както и издадената от компанията емисия акции, от водения от КФН указател на обществените сдружения и други емитенти на скъпи бумаги. Това оповестиха от регулатора след съвещанието на регулатора.

Отписаната емисия е в размер на 5 747 741 броя елементарни, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.
Дотук се стигна откакто люксембургската PABOLUX S.A., която контролираше 92.39% от капитала на "Завод за хартия - Белово " АД в град Белово, получи позволение от КФН през септември за закупуване на 436 858 акции от останалите акционери на сдружението. Цената на една акция бе 2.25 лв.. В оня миг люксембургската компания притежаваше 59.21% директно и още 33.18% непряко - след съглашение за взаимно ръководство с другия огромен акционер PADILUX S.A. Обект на търговото предложение бяха 7.61% от капитал, които тогава бяха отвън контрола на огромните притежатели.

След осъществената процедура мажоритарният притежател събра 31 571 акции от 12 акционери, приели търговото предложение, оповестиха от компанията при започване на октомври.

От PABOLUX S.A. оповестиха, че желаят да отпишат "Завод за хартия Белово " АД като обществено, което е записано и в търговото предложение. Не се планува смяна в предмета на активност на предприятието, което създава известните артикули с марка Belana, тоалетна хартия, кухненски ролки, салфетки, носни кърпи и кърпи за ръце и други. "Завод за хартия Белово " е най-големият производител на тишу хартия в България и пазарен водач в индустриалните и домашен произведения от тишу. Динамичният експорт в района удостоверява конкуретноспособността на компанията с предлаганите от нея артикули. Дружеството реализира експорт в 25 страни и има над 320 чиновници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР