Комисията за енергийно и водно регулирате (КЕВР) ще проведе открито

...
Комисията за енергийно и водно регулирате (КЕВР) ще проведе открито
Коментари Харесай

Цената на ВиК услугите в 27 населени места ще бъде обсъдена на открито заседание в КЕВР


Комисията за енергийно и водно регулирате (КЕВР) ще организира намерено съвещание, в рамките, на което ще прегледа цената на ВиК услугите в 27 обитаеми места. Планирано е нарастване за всички стойности от януари и то е неизбежно и в сходство с бизнес проектите на водните асоциации.

Най-голям скок се чака в Бургас и в София – с 10 на 100. Поевтиняване пък се възнамерява за Кърджали – с към 1,5 %. Увеличението на цените на ВиК услугите е заложено в бизнес проектите на сдруженията, които бяха утвърдени от регулатора. Конкретното повишаване за всеки град ще стане ясно към края на месеца, само че от предложенията излиза наяве, че от началото на идната година най-вече ще заплаща популацията в Шумен, Добрич, Силистра, Варна и Враца, където един куб м вода ще коства над 3 лв..

Във Враца повишаването ще бъде лимитирано до 3 лв. и 17 стотинки на куб м, защото действителната цена надвишава прага на обществената търпимост. Това се отнася и за Монтана, където се планува цена от 2 лв. и 96 стотинки за куб м. В София водата ще нарастне с близо 20 стотинки един куб м вода към този момент ще коства към 2, 60 лева
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР