Комисията за енергийно и водно регулиране започна проверка на ВиК-Стрелча,

...
Комисията за енергийно и водно регулиране започна проверка на ВиК-Стрелча,
Коментари Харесай

КЕВР започна проверка на ВиК-Стрелча заради проблема с водата

Комисията за енергийно и водно контролиране стартира инспекция на ВиК-Стрелча, съобщи БГНЕС.
„ Във връзка с оповестени информации в национални медии за прекратено водоснабдяване за консуматори от гр. Стрелча, КЕВР стартира инспекция за изясняване на събитията по случая “, се споделя в известието на регулатора.
С писмо на ръководителя на КЕВР до шефа на „ Водоснабдяване и Канализация-С " ЕООД, гр. Стрелча се изисква в 3-дневен период сдружението да показа мнение.
ВиК операторът би трябвало да изготви писмен отчет за обитаемоте места и броя на жителите, наранени от нарушеното водоснабдяване, за експлоатационното положение на поддържаните ВиК активи, компрометираните водоизточници, както и за броя и резултатите от взетите проби за качество на питейната вода от момента на пораждане на казуса.
Дружеството следва да осведоми в детайли и за откритите аргументи, довели до внезапно утежняване на качеството на предоставяната водоснабдителна услуга.
Копие на писмото на КЕВР до „ ВиК-С " ЕООД, гр.Стрелча е изпратено и до кмета на гр.Стрелча Стойно Чачов.
Средногорският град разгласи бедствено състояние. Частично са разрушени подпорните стени на единствения тръбопровод захранващ града и пречиствателната станция.
„ Една тръба ФИ 200 като размер, етернитова, канцерогенна и рискова за здравето на хората. Не е подменяна даже и метър от нея в границите на 72 години “, съобщи кметът на общината Стойно Чачов.
На места тръбите са разрушени, а на други са запушени с кал и тиня. Това е повода за цялостното прекъсване на водата в Стрелча, добавя кметът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР