Комисията за енергийно и водно регулиране тази сряда прие решение

...
Комисията за енергийно и водно регулиране тази сряда прие решение
Коментари Харесай

КЕВР увеличи цената на природния газ за декември с близо 10%

Комисията за енергийно и водно контролиране тази сряда одобри решение за повишение на цената на природния газ за месец декември 2021 година От през днешния ден синьото гориво ще коства 102,33 лева./мегават без цената за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност. За съпоставяне за предходния месец ноември одобрената от регулатора цена беше 93,19 лева./мегават или с съвсем 10% по-малко.

Увеличената цена на природния газ за месец декември е вследствие на повишаване на цените на интернационалните газови пазари през последните дни на ноември. Във образуването на цената е взета поради и смяната в обменния курс сред $ и еврото, оповестяват от енергийния регулатор.

„ Отчитайки смяната в ценовите трендове, на откритото съвещание на 25 ноември 2021 година от страна на „ Булгаргаз “ ЕАД предвидиха, че цената на синьото гориво за българския пазар за месец декември се чака да бъде малко по-висока от препоръчаната в заявката на сдружението от 10 ноември 2021 година Независимо от това, по данни на „ Булгаргаз “ ЕАД, цената, която сдружението предлага за българския пазар остава с към 35% по-ниска от цените на европейските газови хъбове. По този метод за потребителите у нас се обезпечава доста ценово преимущество, спрямо потребителите в Европа “, се споделя в известието от КЕВР.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР