Комисията за енергийно и водно регулиране ще разследва сделки за

...
Комисията за енергийно и водно регулиране ще разследва сделки за
Коментари Харесай

КЕВР ще проверява газови сделки

Комисията за енергийно и водно контролиране ще проверява покупко-продажби за продажба на природен газ, увери новият ръководител на регулатора Станислав Тодоров пред БНР.

" До края на мораториума, уповавам се и по-рано, в КЕВР да сме подготвени с разбори, които ще дадат ясна визия накъде отиват цените. В България имаме по-голям набор от средства, с цел да адресираме тази рецесия, която е в цяла Европа. Уникалната обстановка у нас е, че сме на последно място по преход на по-нисковъглеродни източници на сила, само че това в тази ситуация е в интерес на българските консуматори, тъй като имаме доста електроцентрали, които оперират на въглища - локално гориво, и себестойността на електрическата енергия е по-ниска, в сравнение с тази на силата от газови централи ", добави Тодоров. Станислав Тодоров уточни, че до 2036 година би трябвало да бъдат затворени въглищните централи и би трябвало да бъдат построени нови генериращи мощности.

" Ще се боря за това българският консуматор да взе участие в този развой. Всеки жител да има опция да постави на покрива си фотоволтаични панели. Това е постижимо и е най-напредничавата технология. Производството на електрическа енергия ще се демократизира по този метод ", твърди Тодоров.

Според него ВиК сдруженията не са постигнали дълготрайните си цели в предходния регулаторен интервал за понижаване на загубите на вода, които са към 60%.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР