Комисията за енергийно и водно регулиране се събра на открито

...
Комисията за енергийно и водно регулиране се събра на открито
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда цената на газа за октомври

Комисията за енергийно и водно контролиране се събра навън съвещание, с цел да разиска цената на газа през октомври. „ Булгаргаз ” към този момент внесе предложение синьото гориво да поевтинее с малко над 100 лева до 247 лева за мегаватчас.

Още предходната седмица от сдружението дадоха обещание да създадат опит цената да е даже по-ниска. Причината - стартирането в употреба от 1 октомври на интерконектора с Гърция, по който ще получаваме газ от Азербайджан. На същата дата би трябвало да стане ясно и какъв брой ще плащаме за мегаватчас през октомври.

„ Отчитаме, че остават единствено 3 дни до окончателната цена. Смятаме, че няма да има огромна динамичност в цената и тя да е на равнища към 240 лв. ”, съобщи Деница Златева, изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “

„ За месец октомври се пречупи наклонността за повишение на цените. Тя ще бъде под 250 лв.. Това е прагът, който българската промишленост и бизнес оповестиха, че над тази цена желае обезщетения ”, сподели Иван Иванов, ръководителят на КЕВР.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР