Комисията за енергийно и водно регулиране съобщи, че от 1

...
Комисията за енергийно и водно регулиране съобщи, че от 1
Коментари Харесай

КЕВР: "Булгаргаз" сваля цената на природния газ с 43%

Комисията за енергийно и водно контролиране заяви, че от 1 април цената на природния газ, продаван от " Булгаргаз ", се намалява на 2 5 ,2 0 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с настоящата цена за първото тримесечие (44.04 лева./MWh)   понижението е с 4 2 , 78 %.  

Решението си КЕВР взе през днешния ден следобяд на закрито съвещание. То идва, откакто бе изменен договорът сред " Булгаргаз "  и " Газпром экспорт ".

 

 

От комисията показват, че при одобряването на цената са отчели декларираните планирани количества природен газ от импорт за вътрешния пазар и усреднения валутен курс на Българска народна банка на лв. по отношение на задграничната валута, в която се заплаща внасяният у нас природен газ.  При определянето на предстоящите доставни цени по отношение на образуването на цената на вход на газопреносни мрежи са регистрирани общото количество природен газ за месец април 2020 година, общото количество природен газ за 2020 година и относителния дял на количествата за социална доставка на природен газ, програмата за освобождение на природен газ, както и по двустранните контракти.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР