Комисията за енергийно и водно регулиране обяви, че цените на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране обяви, че цените на
Коментари Харесай

Цените на топлата вода падат с средно с 4% от 1 май

Комисията за енергийно и водно контролиране разгласи, че цените на топлинните услуги в страната падат приблизително с 3.95% от 1 май. Решението за цените на топлофикациите, работещи с природен газ,  бе взето през днешния ден на закрито съвещание на регулатора. 

Най-много ще поевтинее топлата вода в София - с 5.15 на 100. За потребителите във Враца понижението ще е с 4,14%, в Пловдив - с 1,08 %, в Плевен - с 2,62 % , в Бургас – с 2,97 %, във Варна – с 1,30 %. Във Велико Търново цената за горещата вода ще е  3,04 % по-ниска цена, а в Разград – с 2,90%.

 

" В решенията е регистрирано понижението с 11,31% на цената на природния газ от 1 май 2020 година според променените условия по контракта за доставка сред „ Булгаргаз ”  и „ Газпром экспорт ”, като са отразени всички настъпили към 30 април  промени в котировките ", поясняват от КЕВР.

Според въпросното съглашение цената на съветския природен газ за " Булгаргаз " към този момент се дефинира месец за месец, като отразява цените на синьото злато на интернационалните пазари. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР