Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) вероятно ще одобри

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) вероятно ще одобри
Коментари Харесай

Газът поскъпва от 1 юли

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) евентуално ще утвърди поисканото от "Булгаргаз " повишаване на природния газ с 1,91 на 100 от 1 юли. Увеличението е доказано в отчета на работната група, разискван през днешния ден навън съвещание на КЕВР.

Предложението на "Булгаргаз " е цената на синьото гориво за третото тримесечие да се усили до 370,21 лева за 1000 куб. м, без Данък добавена стойност, данък и цена за транспорт.

Възможно е цената на природния газ да намалее от октомври, в случай че паднат цените на петрола и петролните деривати, уточни Иван Иванов, ръководител на КЕВР. Ако природният газ поевтинее с повече от пет %, може да падне и цената на топлинната сила.

Иван Иванов, представител на "Булгаргаз " сподели пред публицисти, че има наклонност за поевтиняване на петрола и от май цената му паднала с 10 %, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението за новата цена на природния газ от 1 юли ще бъде взето от КЕВР на закрито съвещание на 30 юни. Тогава регулаторът ще дефинира и цената на електрическата енергия за новия регулаторен интервал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР