Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цената на

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цената на
Коментари Харесай

КЕВР утвърди по-ниска цена на газа за третото тримесечие

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) утвърди цената на природния газ за третото тримесечие. Тя е в размер на 44,90 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), което е с 0,27 лв/MWh или с 0,6% спрямо настоящата цена за актуалното тримесечие.


В одобрената от Комисията цена на природния газ не са включени цени за достъп и транспорт през газопреносната мрежа, избрани по реда на Методиката за установяване на цени за достъп и транспорт на природен газ през газопреносните мрежи, благосъстоятелност на " Булгартрансгаз " ЕАД, които клиентите следва да заплащат на крайните доставчици.

Заявеното от „ Булгаргаз “ ЕАД количество природен газ за доставка от импорт за III тримесечие на 2019 година е 5 503 905 MWh, които са образувани по контракт с ООО „ Газпром экспорт ” и по договор- с „ Kolmar NL B.V. “. Съгласно подписания контракт за покупко-продажба на природен газ сред „ Kolmar NL B.V. “ и „ Булгаргаз ” ЕАД контрактуваната доставна цена е по-ниска от предстоящата цена по контракта с ООО „ Газпром экспорт ”, което е регистрирано при установяване на продажната цена на природния газ за III тримесечие на 2019 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР