Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще се произнася

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще се произнася
Коментари Харесай

КЕВР ще се произнася последна по сделките в енергетиката

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще се произнася последна по покупко-продажбите в енергетиката, реши Народното събрание с приемането на второ четене на промени в Закона за енергетиката.

Комисията ще се произнася след съществуване на позволение или утвърждение на други държавни органи, способени да преглеждат покупко-продажбите, записаха депутатите. Така те допълниха признатия в средата на годината текст, с който се дават пълномощия на КЕВР да се произнася по такива покупко-продажби.

Срещу тази корекция възрази Рамадан Аталай от Движение за права и свободи, който уточни, че при сходни оферти, направени сред първо и второ четене отвън обсега на оферти от Министерски съвет законопроект, постоянно има подозрения за лобизъм.

Делян Добрев (ГЕРБ) уточни, че в този момент единствено се прецизира редът, по които ще се произнасят институциите. Тази редакция споделя, че КЕВР би трябвало да се произнесе след всички останали комисии, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

С измененията в Закона за енергетиката се транспонират разпореждания от директивата за инфраструктурата за различни горива и се основава правна рамка във връзка с операторите на обществено налични зарядни точки за електрически транспортни средства.

Съгласно промените " зарядна точка " е интерфейс, благодарение на който може да се зарежда по едно електрическо транспортно средство или да се заменя акумулатора на едно електрическо транспортно средство. Операторите на обществено налични зарядни точки като крайни клиенти употребяват електропреносната или съответната електроразпределителна мрежа, към която са присъединени, при обществено известни общи условия.

Отнема се съществуващата все още опция операторите на електропреносната и електроразпределителните мрежи да отхвърлят достъп до тях заради утежняване на изискванията за доставяне. Тя се заменя с опция краткотрайно да се ограничи или прекрати достъпът на ползвателите при избрани условия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР