Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще одобри поисканото

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще одобри поисканото
Коментари Харесай

Енергийният регулатор одобри поисканото от "Булгаргаз" поскъпване на природния газ от 1 юли

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще утвърди поисканото от " Булгаргаз " повишаване на природния газ с 1.91% от 1 юли. Увеличението беше утвърдено в отчет на работна група, разискван през днешния ден на откритото съвещание на комисията, оповестява Българска телеграфна агенция.

Предложението на " Булгаргаз " е цената на синьото гориво за третото тримесечие да се усили до 370.21 лева за 1000 куб. м, без Данък добавена стойност, данък и цена за транспорт. През април също имаше оскъпяване на услугата, като цената ѝ беше вдигната с близо 30 на 100, което докара до по-високи цени на парното и тока.

Председателят на КЕВР Иван Иванов изясни, че има късмет природният газ да поевтинее от октомври. Това обаче зависи от цените на петрола.

По думите му поевтиняването на петрола с над 50% през юни, не може да се калкулира върху новата цена на синьото гориво, защото при образуването и се регистрират котировките за последните 9 месеца, а през това време те са били доста по-скъпи.

Решението за новата цена на природния газ от 1 юли ще бъде взето от КЕВР на закрито съвещание на 30 юни. Тогава регулаторът ще дефинира и цената на електрическата енергия за идващото тримесечие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР