Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ ще обсъди предложението

...
Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ ще обсъди предложението
Коментари Харесай

Предвижда се КЕВР да обсъди поевтиняване на природния газ с около 8% от май

Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ ще разиска предлагането на „ Булгаргаз “ за по-ниска с 8% цена на синьото гориво от май. Компанията е направила изчисленията си преди към 2 седмици, когато цените на интернационалните тържища са почнали леко да падат, което може да даде отражение и върху тези у нас.

Председателят на КЕВР Иван Иванов счита, че решенията, които регулаторът ще одобри и които са годишни, значително ще подхождат на досегашните консервативни решения . По думите му няма да се допусне внезапно изменение на цените на електрическата енергия и на топлинната сила. Пред „ БНР “ той означи още:

„ Що се касае до природния газ, чийто цени се дефинират ежемесечно, би трябвало българските жители да бъдат спокойни освен тъй като са обезпечени доставките до края на 2023 година, само че и тъй като цените на природния газ не престават да понижават и това е наклонността най-малко в средносрочен проект. “

Очаква се на 1 май от „ Булгаргаз “ да внесат окончателното си заявление за цените за идващия месец. В началото на идващия месец се планува и те да бъдат одобрени от КЕВР.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР