Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще бъде последна

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще бъде последна
Коментари Харесай

КЕВР ще бъде последна инстанция за сделки с дялове на енергийни дружества

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще бъде последна инстанция за покупко-продажби с дялове на сдружения, осъществяващи транспорт и систематизиране на електрическа сила и газ. Това взеха решение депутатите при окончателното приемане на промени в Закона за енергетиката.

От Движение за права и свободи се оповестиха срещу измененията. Според Рамадан Аталай това е интервенция на страната в частно-правни връзки: „ Няма по какъв начин да подкрепим следващото престъпление. Става въпрос, че КЕВР, при намесата си при 20% продажба на част от акциите, към този момент няма да се изисква да бъде единствено за тези предприятия, които нарушават националната сигурност ".

Делян Добрев от ГЕРБ отбрани измененията с аргумента, че Комисията не получава ново пълномощие, а единствено се прецизира към този момент съществуващо: „ За да не се лутат регулаторните органи в България кой след кой би трябвало да се произнесе и всеки да чака другия да се произнесе преди него, ние тука споделяме, че КЕВР се произнася последна ".

Красимир Янков от Българска социалистическа партия поддържа причините на ГЕРБ: „ Ние, като парламентарна група, знаете, че уличихме, на база подозрения, нередности и опасност за сигурността на тази енергийна система по електроразпределителното сдружение ЧЕЗ. И считаме, че страната би трябвало да покаже силата да отбрани жителите ".

Според Данаил Кирилов обаче намесването на съответна компания заплашва институционалната сигурност и ощетява държавния интерес: „ Кои сте вие и кои сте уличили? Защо провокирате ЧЕЗ да търсят и да предявяват всевъзможни права във връзка с българския си сътрудник до момента? ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР