Комисията за енергийно и водно регулиране - КЕВР прие решение

...
Комисията за енергийно и водно регулиране - КЕВР прие решение
Коментари Харесай

КЕВР замразява вдигането на цената на газа

Комисията за енергийно и водно контролиране - КЕВР одобри решение за преустановяване на административното произвеждане по заявката на " Булгаргаз " ЕАД за одобряване на цена за месец септември 2020 година, по която публичният снабдител ще продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

Основание за решението на КЕВР е полученото на 1 септември писмо от " Булгаргаз " ЕАД с искане за преустановяване на административното произвеждане , заради предписание на министъра на енергетиката за осъществяване на инспекция на метода, по който " Булгаргаз " ЕАД е образувал цената на природния газ за септември.

" Булгаргаз " ЕАД поема уговорката навреме да уведоми КЕВР за резултатите от осъществената инспекция и ще входира заявление за одобряване на цена, по която публичният снабдител да продава природен газ , считано от 1 септември.

Припомняме, че от " Булгаргаз " предложиха. да е в размер на 18,67 лева./MWh (също без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) - или с 2.25% по-ниска спрямо юли месец.

Движението на цените на природния газ идва на фона на недоволството на потребителите на топлофикациите в страната от получените изравнителни сметки и за доплащане, за което и от. Топлофикациите са главните консуматори на природен газ в страната.

През пролетта на тази година още веднъж бяха обяснени със старите цени за природния газ, след по този начин с " Газпром ", което понижава цената на природния газ.

Предварително По време на публичното разискване предходната седмица обаче от " Булгаргаз " разясниха, че нарастването може да е по-голямо поради забележителното повишаване на газа на европейските тържища.
 С над 20% повишаване на природния газ желае
С над 20% повишаване на природния газ желае " Булгаргаз "

Предстои КЕВР да реши дефинитивно дали ще утвърди препоръчаното увеличение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР