Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прави глупости. И

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прави глупости. И
Коментари Харесай

Премиерът: КЕВР прави глупости и ще обсъдим смяна

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) прави нелепости. И без това им е изминал мандатът, ще обсъдя с сътрудници промяна. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Габрово, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града. 

" Такива нелепости, не може през седмица-две да вършат ", уточни Борисов във връзка държавният регулатор, съгласно чийто планове топлинната сила ще нарастне от 1 юли 2020 година по отношение на в този момент настоящата си цена.

„ Към днешна дата имаме с 42% понижение на цената на газа, дори и повече, а те споделят – ще вдигнем с 20% цената на топлофикациите. Да, през годините топлофикациите са задлъжнели доста, тъй като не вдигахме цените ”, разяснява министър председателят Борисов.

„ КЕВР или ще влязат в час и ще приказват това, което действително имат, а не да ми вършат прогнози и след няколко дни да ги опровергават ”, закани се Борисов и добави, че мандатът на актуалното управление на регулатора изтича и той ще приказва с народните представители по въпроса. 

По думите на Борисов договарянията с „ Газпром ” са били извънредно тежки, а КЕВР в този момент прави нелепости. 

Днес регулаторът би трябвало да разиска нарастване на цената на топлото за София с 22%, с 15 до 18 на 100 за Бургас, Враца и Разград
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР