Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ обсъди на днешното

...
Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ обсъди на днешното
Коментари Харесай

На 1 юни решават с колко ще падне цената на газа

Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ разиска на днешното си съвещание предлагането на "Булгаргаз " да се утвърди цена на природния газ за юни в размер на 21,97 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). Предложението е понижение спрямо настоящата цена с 0,38 лева./MWh, или с 1,70 %.

Това е препоръчаната цена, на която публичният снабдител да продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. Заради епидемиологичната конюнктура в страната, откритото съвещание се състоя неприсъствено. През онлайн включване, посредством програмата Скайп, от "Булгаргаз " обявиха, че нямат забележки по отчета, направен от работната група на КЕВР.

"Крайното решение за цената на природния газ от идващия месец ще бъде взето на 1 юни ", заяви ръководителят на КЕВР Иван Иванов.

От сдружението ще дават спомагателна информация за одобряване на цената на природния газ до 9.30 часа на 1 юни. В заявката на публичния снабдител до КЕВР написа, че "Булгаргаз " ЕАД е формирало прогнозните количества природен газ за социална доставка през юни въз основа на декларираните планирани количества в енергийни единици от крайните доставчици на природен газ и лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР