Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е спазила закона,

...
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е спазила закона,
Коментари Харесай

КЕВР: Спазихме закона с налагането на глоба на ЕВН

Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) е спазила закона, налагайки санкция от 6 млн. лв. на ЕВН. Това съобщи ръководителят на институцията Иван Иванов на конференция.

" КВЕР в своята си активност се управлява напълно от закона и подзаконовата нормативна уредба. Двете наказателни постановления са в размер, който е императивно натрапен в самия закон за енергетиката и касае случаите, когато има наново нарушаване ", сподели той.

Вчера стана ясно, че КЕВР е наложила общо 6 млн. лв. санкция на ЕВН поради два случая на промяна на самостоятелни електромери, в които не са изпълнени законови разпоредби - съобщение на притежателя по подобаващ път. От сдружението оповестиха решението за " голословно и непочтено ".

Иванов посочи, че в самата алинея 3 на член 206 от Закона за енергетиката не се прави разграничаване по отношение на значимостта на осъщественото нарушаване. Единствено се декларира, че при наново осъществено нарушаване имуществената глоба е в троент размер избран по оптималния размер на алинея 1. Санкцията там е 1 млн. лева, което значи, ще алинея 3 не дава най-малък или оптимален размер на нарушаването, а разпорежда инструкции размер от 3 млн. лева

Има издадени 242 наказателни постановления, касаещи в началото нарушаване, стана още ясно.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР