Комисията за енергийно и водно регулиране е поискала Булгаргаз, Булгартрансгаз

...
Комисията за енергийно и водно регулиране е поискала Булгаргаз, Булгартрансгаз
Коментари Харесай

КЕВР пита държавните дружества как ще се борят с кризата с доставките на газ

Комисията за енергийно и водно контролиране е поискала " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз " и " Газов хъб Балкан " ЕАД да ѝ дават незабавно информация за ограниченията, които са подхванали за попречване на възможна рецесия с доставките на газ през зимния интервал.

Комисията за енергийно и водно контролиране е задължила " Булгаргаз " да разгласява информация за нужните и неосигурени месечни количества природен газ, както и нужните потенциали за транспорт до българския пазар за покриване на потреблението за идващите 12 месеца.

По този метод всички пазарни участници ще имат нужната информация и задоволително време, с цел да дават най-хубавите си предложения към " Булгаргаз ", се аргументират от енергийния регулатор.

" Булгартрансгаз " пък, би трябвало да изясни какво е подхванала в случаите на запазен и необработен потенциал от ползватели, както и за равнището на запълване на подземното газово вместилище " в Чирен.

От " Газов хъб Балкан " се изисква да изпрати на регулатора информация за количествата природен газ, които публичният снабдител е продал на всички извършени досега на платформата търгове по програмата за освобождение на количества.

С днешното си решение Комисията изисква от " Булгаргаз " да ѝ даде и спомагателна информация по отношение на осъществяването на настоящия контракт за доставка с " Газпром износ ", както и дали сдружението е подхванало дейности за претендиране на неустойки за едностранно прекратените доставки.

Исканата от сдруженията информация би трябвало да бъде предоставена до 27 юли, също и поради идното одобряване на цена на природния газ за месец август.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР