Комисията за енергиен преход към Консултативния съвет за Европейската зелена

...
Комисията за енергиен преход към Консултативния съвет за Европейската зелена
Коментари Харесай

Денков чака сценарий от синдикатите за енергиен преход

Комисията за енергиен преход към Консултативния съвет за Европейската зелена договорка създава сюжети за енергийния преход. Те включват моделиране на потреблението на електрическа сила и на развиването на електроенергийния бранш.

Фокусът е върху развиването на нови нискоемисионни мощности и равномерен и структуриран преход към декарбонизация, който ще обезпечи изясненост и предвидимост както за промишлеността, по този начин и за потребителите на сила в вероятност до 2050 година

Това стана ясно на тричасова среща на премиера акад. Николай Денков и министри от кабинета с управленията на КНСБ и КТ „ Подкрепа “. Тема на диалога бяха Териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони, които са в развой на публично разискване до края на септември т.г.

Моделирането показва вероятните разновидности за развиване на съществуващите електроенергийни мощности и въвеждането на нови, за нужните за това вложения, за резултата върху въглеродните излъчвания и други Сценариите ще послужат за правене на пътна карта за климатична индиферентност.

Синдикатите ще вземат участие интензивно във всички стадии на процеса. Предвижда се поредност от срещи в Министерския съвет в днешния формат, както и на експертно ниво в обособени министерства.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР