Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много

...
Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Комисията за депутатските имунитети трябва да си свърши работата много бързо

" Комисията за депутатските имунитети би трябвало да си свърши работата доста бързо. В рамките на четири седмици да излезе с решение и да продължи работата на Народното събрание. Всеки, познавайки парламентарната процедура, изключително европейската, знае, че няма потребност от такава ", съобщи в " Още от деня " депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той добави, че е разгледал досиетата за " Барселонагейт ". И в част от тях, които е прочел, няма нищо, което да дава отговор на предварителните поръчки на основния прокурор, че ще направи доста съществени разкрития.

" Което е притеснително, тъй като когато приказва прокуратурата, основният прокурор, изключително както отиде в Страсбург с голямата поръчка, че ще направи сензационни разкрития, а е приказвал по-малко от 15 минути, е същото с настояването на имунитета на Бойко Борисов, изясни Мирчев.

По думите му истината по " Барселонагейт " би трябвало да излезе нескрито, само че би трябвало да бъде разследвана от съответна прокуратура, а не такава, която е спала 5 години.

" Първият сигнал към прокуратурата във връзка с " Барселонагейт " е от 2018 година. Българската прокуратура 5 години не е правила нищо ", акцентира Ивайло Мирчев.

" Не управляваме с ГЕРБ и не го желаеме ние имунитета, а прокуратурата. Ще се отнесем доста съществено към този случай, с всичките ни терзания, че прокуратурата е спала 5 години и в този момент се задейства за 5 седмици. Правителството е длъжностен кабинет на Народното събрание. И е подкрепено от съответни политически сили. Когато две партии ръководят, те имат съдружно съглашение и ясна стратегия. Страната имаше потребност от държавно управление след 5 пъти, даже с компромиса то да е длъжностен кабинет на Народното събрание ", сподели още Мирчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР