Комисията за борба с корупцията е установила конфликт на интереси

...
Комисията за борба с корупцията е установила конфликт на интереси
Коментари Харесай

КПКОНПИ взе на прицел бивш шеф на въздохоплаването

Комисията за битка с корупцията е открила спор на ползи във връзка с някогашния шеф на " Гражданска въздухоплавателна администрация " Минчо Цветков. Това оказва се от решение на комисията, оповестено на уеб страницата й.

За Цветков е открито още, че не е подал декларация по Закона за попречване и определяне на спор на ползи. Става дума за Удостоверение за утвърдена организация за образование през 2014 година

Разследването на КПКОНПИ е по сигнал от 2015 година за това, че Цветков, като Главен шеф на Групово дело ГВА, в интервала септември 2011 година - януари 2014 година е упражнявал и проверявал български и непознати водачи в работно време. За това той е получавал сред 45 евро и 65 евро на час. Сесиите за подготовка били по 4 часа, а за инспекция по 2 часа.

От документите на КПКОНПИ излиза наяве, че Цветков не е отишъл на чуването в комисията, а е дал документално несъгласие на сигнала против него.

Комисията е открила, че Цветков е имал гражданско-правни връзки с частна компания. Както и, че е правил инспекции и тренировки по заявки на български и задгранични лица в тази компания. За това той получавал надлежно заплащане, което води до извод за съществуване на съгласуваност сред него и юридическото лице, се споделя в решението на комисията.

От събраните данни е станало ясно, че Цветков е имал връзки с компанията повече от четири години, а размерът на изплатеното в този интервал заплащане е бил 59 182.32 лв. без налозите.

Установено е още, че от извършените от него господарски пълномощия е осъществена нематериална полза за същата компания, изразяваща се в помощ и поддръжка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР