Комисията за атестиране и конкурси прие, че номинирания за главен

...
Комисията за атестиране и конкурси прие, че номинирания за главен
Коментари Харесай

Комисия по атестиране одобри Иван Гешев

Комисията за атестиране и състезания одобри, че номинирания за основен прокурор и сегашен заместител на Сотир Цацаров - Иван Гешев има нужните професионални качества за заемане на поста.
Заседанието си комисията организира според член 173, алинея 9 от Закона за правосъдната власт, като на следващия ден следва това да се случи и в Етичната комисия, която да се произнесе по неговите етични качества. В съвещанието на КАК - ПК участваха 10 от членовете на комисията.
Изводът в отчета на КАК - ПК е, че прокурор Иван Стоименов Гешев дава отговор на условието на наредбата на член 170, алинея 5 от Закон за съдебната власт за стаж по член 164, алинея 7 от Закон за съдебната власт за заемане на длъжността основен прокурор, и смята, че " високият му професионализъм, както и прецизното осъществяване на служебните му отговорности са съдействали за поредното му кариерно израстване в органите на правосъдната власт ".
В отчета е разказана кариерата на Гешев от завършването му на Академията на Министерство на вътрешните работи, през помощник-следовател, редови прокурор, началник на спецпрокуратурата, до заместник-главен прокурор. Предоставена бе и статистика за работата му.
" Въз основа на тестваните документи и след разбор на данните, съдържащи се в наличните и достоверни обществени източници на информация, Комисията по атестирането и състезанията към Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, на съображение член 7.2 и член 7.3 от Правилата, смята, че липсват данни, поставящи под подозрение притежаваните от прокурор Иван Стоименов Гешев високи професионални качества, както и че същият дава отговор в цялост на законовите условия за заемане на длъжността основен прокурор ", пишат от Комисията за атестиране и състезания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР