Комисията в Камарата на представителите на САЩ, разследваща нападението срещу

...
Комисията в Камарата на представителите на САЩ, разследваща нападението срещу
Коментари Харесай

Конгресмени заставиха Тръмп да даде показания за насилието край Капитолия

Комисията в Камарата на представителите на Съединени американски щати, проверяваща нападението против Капитолия от 6 януари 2021 година, изпрати призовка на Доналд Тръмп да даде показания за станалото в този ден.

Няколко души починаха и над 140 служители на реда бяха ранени при офанзивата, осъществена от последователите на Тръмп в деня, в който Конгресът утвърди резултатите от изборите от 2020 година, извоювани от Джо Байдън.

Седемте демократи и двамата републиканци в комисията гласоподаваха единомислещо за това някогашният президент на Съединени американски щати да бъде принуден да се яви.
Това е въпрос на отговорност пред американския народ. Тръмп би трябвало да отговори за дейностите си. Той би трябвало да отговори пред жителите и пред всички тези полицейски чиновници, които залагат живота си, с цел да пазят нашата народна власт. Той е виновен пред милионите американци, чиито гласове пренебрежително отхвърля и потъпква, с цел да остане на власт.
Бени Томпсън, ръководител на Комисията за следствие от Демократическата партия

В продължение на два часа преди вота членовете на комисията  представиха документи и записани свидетелски показания, че Тръмп авансово е възнамерявал да отхвърли загубата си на изборите през 2020 година. Както и че не е призовал хилядите си последователи, щурмували постройката на Конгреса, да се разотидат. Друго обвиняване е, че Тръмп настойчиво е изказвал погрешното изказване, че успеха на изборите му е била отнета непозволено.

Ако не извърши призовката, Тръмп може да влезе в пандиза за период от един до 12 месеца, означи Ройтерс.

Последва отговор от страна на Тръмп, който в обществените медии атакува анкетната комисия и съобщи, че няма да отговори на нареждането ѝ да даде показания. Бившият президент на Съединени американски щати назова комисията " крушение " и съобщи, че всичко, което тя прави, е да разделя страната.

Това беше и последното съвещание на Комисията преди междинните избори за Конгрес през ноември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР