Комисията в американския Конгрес, която разследва щурма на Капитолия на

...
Комисията в американския Конгрес, която разследва щурма на Капитолия на
Коментари Харесай

Призоваха Тръмп да даде показания за бунта в Капитолия

Комисията в американския Конгрес, която проверява щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, гласоподава да призове Доналд Тръмп като очевидец.

Няколко души починаха и над 140 служители на реда бяха ранени при офанзивата, осъществена от последователите на някогашния президент на Съединени американски щати в деня, в който Конгресът утвърди резултатите от изборите от 2020 година, извоювани от Джо Байдън.

Решението е рядко, само че не е казус. Според единомислещия избор на конгресмените Тръмп дължи на американския народ пояснение за случилото се.

Бившият държавен глава е задължен да се яви, само че съгласно анализатори това е малко евентуално. По закон той може да лежи в затвор от 1 до 12 месеца, в случай че не извърши призовката.

Снощи бяха показани и нови доказателства, съгласно които президентът е възнамерявал да разгласи победа без значение от изборния резултат. Това беше последното съвещание на проверяващата комисия преди междинните избори за Конгреса идващия месец.

Междувременно самият Тръмп държа тирада пред свои последователи и приказва в прочут жанр - по какъв начин в този момент трябвало да работят, с цел да спрат злото, което той, несъмнено, вижда в лицето на демократите. Той атакува кого ли не, подигра се с сегашния президент Джо Байдън (Байдън нямало да може да каже вярно думата " умозаключение " /conclusion), нападна и прокурорът на Ню Йорк, където тече дело против него поради финансова машинация с парцели.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР