Комисията по земеделие и развитие на селските райони (АГРИ) в

...
Комисията по земеделие и развитие на селските райони (АГРИ) в
Коментари Харесай

Евродепутат: ЕП възпрепятства загубата на средства в земеделието

Комисията по земеделие и развиване на селските региони (АГРИ) в Екологичен потенциал гласоподава мнение по плана на общ бюджет на Европейския съюз за финансовата 2020 година. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов разяснява, че признатото мнение цели да предотврати евентуални понижения в бюджета за бранш „ Земеделие “ през 2020 година

Предложението на евродепутата и румънските му сътрудници от ЕНП Даниел Буда, Дан Мотреану и Зигфрид Муресан в Бюджета на Европейски Съюз за 2020 година да бъдат непокътнати най-малко досегашните равнища на финансиране за предварителна защита и битка с африканската чума по свинете (АЧС), беше единомислещо признато. В допълнение, комисията АГРИ гласоподава значително нарастване на средствата за битка с АЧС по перо “Фонд за незабавни ограничения, свързани със здравето на животните и растенията” (с 50 млн. евро) и перо „ Осигуряване на по-висок здравен статус на животните и висока степен на отбрана на животните в Съюза “ (с 47 млн. евро). В тази връзка, Асим Адемов посочи, че признатото мнение на комисията АГРИ занапред ще бъде прегледано от водещата комисия по Бюджет на Екологичен потенциал и се надява гласуваните средства да бъдат дефинитивно утвърдени.

Друг значим детайл от утвърдената позиция е във връзка със запазването на бюджета за учебните схеми (за доставка на плодове и зеленчуци, банани и мляко в образователните заведения). Асим Адемов акцентира, че използването на тези учебни схеми и насърчаването на здравословни привички на хранене, изключително измежду децата, следва да се резервира като приоритет.

Отхвърлено беше препоръчаното от Европейска комисия понижение с 14,6 млн. евро на бюджетните заеми за организациите на производителите в бранша на плодовете и зеленчуците.

„ По този метод защитихме значимата роля на сдружаването в бранша на плодовете и зеленчуците за усилване на комерсиалната им позиция при реализация на продукцията “, разяснява още Адемов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР