Комисията по здравеопазването в парламента единодушно гласува законопроекта за хората

...
Комисията по здравеопазването в парламента единодушно гласува законопроекта за хората
Коментари Харесай

Законопроектът за хората с увреждания бе гласуван единодушно в Здравната комисия

Комисията по опазването на здравето в Народното събрание единомислещо гласоподава законопроекта за хората с увреждания. Самият законопроект беше показан от зам.-министъра на труда и обществена политика Султанка Петрова, съобщи кореспондент на Novini.bg.

От своя страна ръководителят на комисията доктор Дариткова изясни, че планът е добре структуриран, явен и е съгласуван с интернационалните стандарти в тази сфера. Тя акцентира също по този начин, че е извънредно значимо регламентирането и приемането на Националната стратегия за ранна диагностика за генетични болести.

На срещата присъстваше и представител на омбудсмана, който засвидетелства поддръжката си и съобщи, че това е стъпка напред за решаването на проблемите на хората с увреждания, само че към момента има неща за решение.

Майките на деца с увреждания бяха безапелационни, че не желаят обществени помощи, а вместо това хората с увреждания да влязат в областта на заетостта. За задачата е належащо да се реформират комисиите за ТЕЛК, които да стартират да правят оценка самостоятелната работоспособност на всеки един.

Те се надяват също по този начин профилирания орган, който ще бъде основан, да координира всички политики в тази сфера. Това е единствено един от законите, с който се стартират промени, с цел да бъдат решени проблемите на хората с увреждания и да им бъде обезпечен заслужен живот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР