Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие проведе свое

...
Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие проведе свое
Коментари Харесай

290 работодатели казват какви кадри са нужни в региона

Комисията по заетостта към Областния съвет за развиване организира свое постоянно съвещание, управлявана от заместник-областния шеф господин Петър Белчев. По време на съвещанието беше показана информация за потребностите на работодателите от работна мощ в област Пазарджик към 17 септември 2018. Информацията е направена въз основа на резултатите от второто за 2018 година онлайн изследване, което Агенцията по заетостта организира измежду работодателите в страната.

В периода на осъществяване на изследването от работодатели от Област Пазарджик в системата са годно въведени електронни формуляри от общо 290 работодатели, което съпоставено с броя на 247 работодатели, взели участие в първото за 2018 пилотно изследване, отбелязва растеж от 17%. Анализът на резултатите сочи, че половината от интервюираните работодатели (50,4%) осъществят стопанска активност в региона на индустриалните и индустриални действия и търговията. С най-голям приоритет при подбора на назначаваните фрагменти, съгласно интервюираните, са позитивните персонални качества за самоконтрол и дисциплинираност – 74,5% от интервюираните работодатели ги показват за най-необходими. Поставянето преди всичко (с 29,7%) измежду основните компетентности на инициативността свидетелства за нарасналите упования на работодателите към степента на ангажираност на наетите от тях към бизнеса им. В Област Пазарджик 60,3% от интервюираните (общо 175 от 290 работодатели) имат желание в идващите 6 месеца да назначават нов личен състав. Над четири пети от работодателите (76,6%) са с настройка да предложат непрекъсната претовареност. Това е един доста добър резултат, който демонстрира, че работодателите се ориентират към стабилитет на трудовото правно отношение, върху който да градят и дълготрайната ангажираност и преданост на наетите от тях лица към бизнеса им.

Членовете на Комисията по заетостта разискаха и осъществяването на районна стратегия за претовареност на Област Пазарджик за 2018. Прегледът на осъществяването на програмата през първите 3 месеца от реализацията, въз основа на получената от общините и ДБТ информация, сочи, че поставените пред програмата обществени резултати се реализират. Общата оценка за програмата е позитивна. Участниците споделят общо желание за продължаващо и през 2019 година присъединяване в районната стратегия за претовареност и предпочитание тя да разшири обсега си в област Пазарджик. При осъществените от ДБТ в региона многочислени инспекции на място не са открити нарушавания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР