Комисията по встъпване в длъжност на президента на САЩ Доналд

...
Комисията по встъпване в длъжност на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

104 млн. долара е струвала инаугурацията на Тръмп

Комисията по встъпване в служба на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е похарчила милиони долари за разточителни заплащания на другари и политически съдружници, в това число 1,5 милиона $ за International Hotel на Тръмп във Вашингтон, оповестява вестник The New York Post, представен от БНР.
Комитетът, който e събрал 107 млн. $, е раздала 130 хиляди $ за възглавници за сядане, 10 хиляди $ за грим и 2,7 млн. $ за показване в жанр " Ню Йорк, Ню Йорк " на Бродуей, показва ABC News. Милиони долари от тези средства са отишли до близки другари на Тръмп и до оперативни сътрудници от неговата предизборна акция.
Близо 26 млн. $ са били преведени на компания за обмисляне на събития, ръководена от Стефани Уинстън-Уолкоф, другарка и някогашен консултант на Мелания Тръмп. Стефани Уинстън-Уолкоф също по този начин е получила непосредствено и 1,62 млн. $, показва ABC News.
В допълнение, компанията, ръководена от Брад Парскале, който е и управител на акцията на Тръмп за изборите през 2020-а година, е получила 2,7 млн. $. Други разноски включват цели 130 хиляди $ за салатни купи на Tiffany & Company.
Като цяло, комисията по встъпването в служба на президента Доналд Тръмп е изхарчила 104 млн. $.
За съпоставяне, екипът по инаугурация на президента Барак Обама на Обама през 2009-а година е събрал 53,2 млн. $ и е изхарчил за събитието към 51 млн. $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР