Комисията по външните работи в американския конгрес планира изслушване на

...
Комисията по външните работи в американския конгрес планира изслушване на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп ще бъде изслушан в Конгреса на САЩ заради връзките му с Путин

Комисията по външните работи в американския конгрес възнамерява чуване на президента Доналд Тръмп поради подозрения към срещите му с съветския държавен глава Владимир Путин.

Съобщението за това е оповестено на формалната страница на комисията. В него се показва, че „ всякога, когато Тръмп се среща с Путин, страната е в незнание “. „ Америка заслужава истината и комисията по външните работи счита да я обясни. Ще проведем чувания, на които ще проучим мистериите към странните взаимоотношения на Тръмп с Путин и неговите сътрудници, а също и по какъв начин тези тъмни връзки въздействат на нашата национална сигурност “, написа ръководителят на комисията Елиът Енджъл. 

В същото време „ Вашингтон пост “ заяви, че Тръмп настойчиво е криел от администрацията си детайлностите за първите си договаряния с Путин, състояли се през лятото на 2017 година по време на срещата на Г-20 в Хамбург. Тръмп дойде в Хамбург дружно с тогавашния държавен секретар Рекс Тилърсън, който уволни през март 2018 година и го размени с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео. Авторът на обявата Грег Милър се базира на неизвестен формален източник от американската администрация. След въпросната среща Тръмп прибрал записките на преводача и наредил да не споделя безусловно нищо с други хора от администрацията.

Според някогашни и настоящи членове на държавното управление на Съединени американски щати, това е станало известно, откакто един от съветниците на Тръмп в Белия дом и почитан представител на Държавния департамент са поискали от преводача информация за срещата на двамата водачи, само че получили отвод. „ Президентът Тръм отиде прекомерно надалеч, с цел да прикрие детайлностите за диалозите си с съветския президент Владимир Путин, разреши си да отнеме бележките на своя преводач и го инструктира да не разисква това с други чиновници на администрацията “, се показва в публикацията.

„ Ограниченията, които Тръмп наложи, са част от по-широк негов модел за отбрана на връзките му с Путин от обществен надзор и отнемане на даже високопоставените длъжностни лица в личната му администрация от цялостното познаване на това, което той споделя на един от главните съперници на Съединени американски щати. В резултат на това няма обстоен запис, даже в класифирирани файлове, за срещите на Тръмп „ лице в лице “ с съветския водач на 5 места през последните две години. Подобна празнота би била необикновена във всяко президентство, още повече до момента в който Русия се стреми да конфигурира това, което американските разследващи организации описаха като невиждана акция за интервенция в изборите. Специалният консултант Робърт Мюлер счита, че е в заключителния си стадий едно следствие, фокусирано в огромна степен върху това дали Тръмп или неговите сътрудници са заговорничили с Русия по време президентската акция от 2016 година Новите детайлности за продължаващата загадка на Тръмп акцентират степента, в която прекомерно малко се знае за връзките му с Путин, откогато бе определен за президент “, разяснява създателят на обявата.

В събота в изявление пред тв канала „ Фокс Нюз “ Тръмп съобщи, че в никакъв случай не сее  опитвал да скрива каквито и да били детайлности, свързани със срещите му с съветския държавен глава. В отговор на въпрос за обявата от петък в „ Ню Йорк Таймс “, в която се твърди, че от ФБР скрито са проверявали дали Тръмп работи в интерес на ползите на Русия, той сподели, че това е допустимо най-оскърбителната публикация, която в миналото въобще е чел. Главата на Белия дом нападна и „ Вашингтон пост “ и притежателя му Джефри П. Безос поради обява със същото наличие. Американският президент посочи, че с Путин е разговарял за Израел, наред с другите тематики, а всеки можел да чуе тази среща, защото записът бил отворен, само че не уточни елементи. Запитан от водещата дали в миналото е работил за Русия, Тръмп отговори: „ Мисля, че това е най-обидното нещо, за което съм питан в миналото “.

Според някогашния заместител държавен секретар Строб Талбот, представен от „ Вашингтон пост “, „ тайната на Тръмп към Путин е освен необикновена от позиция на историческите стандарти, това е скандално “. „ Това затруднява държавното управление на Съединени американски щати – специалистите, съветниците, чиновниците в кабинета, които са там, с цел да служат на президента, и сигурно дава на Путин доста повече благоприятни условия да манипулира Тръмп “, споделя Талбот.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР