Комисията по външните работи на Сената на Конгреса на САЩ

...
Комисията по външните работи на Сената на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Сенатската комисия изслушва в сряда кандидата за посланик в Русия Лин Трейси

Комисията по външните работи на Сената на Конгреса на Съединени американски щати насрочи чуване за одобряването на Лин Трейси за поста дипломат в Русия в сряда. В случай на позитивен резултат от чуванията, след идването си в Москва, новият началник на американската дипломатическа задача ще би трябвало да " подреди руините " в двустранните връзки. Фактът обаче, че Русия няма очаквания за тяхното възстановяване след назначението на нов дипломат, беше неведнъж изтъкван в Кремъл. Дори по този начин нужната за страните среща по стратегическото разоръжаване СТАРТ, оповестена за 29 ноември, пропадна.

На 20 септември президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън смени предварително подалия оставка Джейк Съливан и номинира ръководителя на американската дипломатическа задача в Армения Лин Трейси на поста дипломат в Руската федерация.

Според CNN Белият дом се надява, че чуванията в съответната комисия ще преминат безпрепятствено и Сенатът ще утвърди нейната кандидатура. Въпреки че преди четири години, на сходни чувания, Трейси беше подложена на критика за споменаването на „ едно от най-големите зверства “ на XX век, което засегна арменския народ, само че тя в никакъв случай не произнесе думата „ геноцид “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР