Комисията по външните работи към Камарата на представителите на конгреса

...
Комисията по външните работи към Камарата на представителите на конгреса
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ одобри въвеждането на санкции срещу „Северен поток 2“ и „Турски поток“


Комисията по външните работи към Камарата на представителите на конгреса на Съединени американски щати утвърди законопроекта, предусещащ въвеждане на наказания във връзка с лицата, имащи отношение към реализирането на плановете „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “, излиза наяве от данните за гласоподаване в комисията.

Според ръководителя, болшинството е „ за “. Преразгледаният и координиран блок от законопроекти с ремонти, без несъгласие изпратен за разглеждане (от Камарата на представителите), съобщи ръководителят на комисията Елийт Енгъл (демократ от щата Ню Йорк), след края на съвещанието.

В началото на юни група от конгресмени от камарата на представителите, в частност републиканецът от щата Илинойс Адам Кизингер, показа за разглеждане пред конгреса на законопроект, предусещащ въвеждане на наказания по отношение на реализирането на „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “. В частност, законопроектът планува възбрана за влизане в Съединени американски щати и заледяване на намиращите се под юрисдикцията на Съединени американски щати на активи на лица, имащи връзки към „ продажба, аренда, даване “ на кораби за полагане в морето на съветски газопроводи.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителството на две тръби от газопровода с общ потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Плановете са газопроводът да бъде издигнат до края на 2019 година Газопроводът минава през териториалните води или изключителните стопански зони на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.

Съединени американски щати са срещу строителството на „ Северен поток 2 “, защото считат, че планът ускорява въздействието на Русия върху външната политика на европейските страни и пречи на преноса на американски полутечен природен газ за Европейски Съюз. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи на 12 юли, че изследва опцията за въвеждане на наказания срещу „ Северен поток 2 “, само че счита, че най-хубавият метод за опълчване на съветското въздействие в енергийният бранш на Европа е продажбата на LNG от Съединени американски щати за Европейски Съюз.

Проектът за газопровода „ Турски поток “ планува строителството на газопровод с две тръби с потенциал от по 15,75 милиарда куб м всяка. Природният газ, който ще се доставя по първата тръба е предопределен за потребителите на турския вътрешен пазар, а втората – за газоснабдяване на страните от Южна и Югоизточна Европа. Пускът на газопровода се възнамерява до края на 2019 година

Министърът на енергетиката на Русия Александър Новак съобщи нееднократно, че Москва счита за неприемливи едностранните наказания на Съединени американски щати във връзка с взаимни газотранспортни планове с присъединяване на европейски компании. Той е безапелационен, че „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “ са търговски планове и имат значение за енергийната сигурност на Северна и Южна Европа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР