Комисията по външна политика в парламента отложи разглеждането на френското

...
Комисията по външна политика в парламента отложи разглеждането на френското
Коментари Харесай

Комисията по външна политика в НС отложи разглеждането на френското предложение за РСМ

Комисията по външна политика в Народното събрание отсрочи разглеждането на френското предложение за РСМ. Предложението за това беше направено от депутата от Движение за права и свободи Станислав Анастасов. По думите му съвещанието на тази комисия е безмислено, заяви Tribune.

Депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на външните работи Даниел Митов съобщи, че по-рано към този момент е станала ясна позицията на ГЕРБ и попита къде е министър председателят. „ Не разбирам за какво се организира съвещание на Министерския съвет по едно и също време с Външна комисия. Не знам дали Министерски съвет ще вземе решение и какво ще е то. Нашата позиция е ясна. Къде е министър председателят, който е направил предлагането, да си го отбрани “, попита Митов.

От Българска социалистическа партия приканиха да не се отсрочва разглеждането. От Има Такъв Народ бяха безапелационни, че ще гласоподават против предлагането на Франция.

„ За “ отлагането гласоподаваха 9, а „ срещу “ – 8 депутати от комисията.

След като стана ясно, че комисия няма да има, ръководещите още веднъж укориха, че опозицията е отговорна.

„ Каквото и да се реши, то ще бъде противоконституционно, без да е минало през решение на Народно събрание и преди да отиде министър-председателят в Брюксел. Крайно време е да вземем решение в полза на всички български жители. Това ще бъде едно безсмислено упражнение “, съобщи Екатерина Захариева.

В отговор на това Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия съобщи, че ГЕРБ били „ използвали “ тематиката за РСМ. „ Интересно ми е по какъв начин ще гласоподават Има Такъв Народ тази вечер избор на съмнение към държавното управление с хора, които поддържат решението “, съобщи Вигенин.

В отговор на думите му последва остра забележка от Тошко Йорданов.

Край на диалога даде председателката на комисията, която съобщи, че закрива съвещанието. В последна сметка не стана ясно по кое време и дали ще се събира на ново съвещание по тематиката комисията към Народно събрание.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР