Комисията по външна политика ще проведе заседание в сряда, на

...
Комисията по външна политика ще проведе заседание в сряда, на
Коментари Харесай

Комисията по външна политика ще обсъди в 15 часа френското предложение

Комисията по външна политика ще организира съвещание в сряда, на което ще бъде разисквано френското предложение за разрешаване на разногласието сред управляващите в София и Скопие. Заседанието ще се организира в 15 часа.

Във френското предложение се реферира към двустранен протокол, подписан сред Скопие и София, който да разказва ясно изискванията и съответните стъпки за започване на договаряния на Република Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

Наред с гаранциите за неговото осъществяване и самата преговорна рамка, този протокол е от основно значение за София, която би трябвало деликатно да реши дали неговото наличие дава отговор на изискванията от досегашната публична българска позиция, разказани в Рамковата позиция от 2019 година

Във вторник от " Продължаваме Промяната " желаеха министър Теодора Генчовска да смъкна секретния гриф по отношение на импортираните във външната комисия документи.

От своя страна от Министерство на външните работи дадоха отговор, че преговорните документи сред България и Република районен съд Македония нямат конфиденциален гриф и са входирани в очевидно деловодство на Народното събрание и Министерския съвет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР