Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi

...
Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi
Коментари Харесай

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по скъпите бумаги (SC) на Малайзия подреди на Huobi Global Limited да приключи активността си в страната заради нерегистрираната си активност като крипто борса.

SC предприе дейности против Huobi и нейния основен изпълнителен шеф Леон Ли за присъединяване в противозаконни действия в Малайзия.

В понеделник регулаторът съобщи , че това решение е взето заради опасения по отношение на спазването на локалните разпореждания от страна на платформата и отбраната на ползите на вложителите.

Той акцентира, че оперирането на борса за цифрови активи без надлежна регистрация е нарушаване според член 7, параграф 1 от Закона за финансовите пазари и услуги от 2007 година

Комисията подреди на Huobi да деактивира уеб страницата и мобилните си приложения в страната и да се въздържа от рекламиране пред малайзийски вложители.

Освен това SC посъветва малайзийските консуматори на Huobi да изтеглят вложенията си от платформата и да закрият сметките си. Регулаторният орган категорично е наредил на основния изпълнителен шеф Леон Ли да подсигурява спазването на тези наставления.

През октомври 2022 година Huobi разгласи продажбата на контролния си пакет акции на фонда за сливания и придобивания на About Capital Management, основана в Хонконг капиталова компания.

Самоличността на контролиращия акционер не беше разкрита в известието на Huobi. По-рано обаче в отчетите се намекваше, че Леон Ли търси покупател за своя дял от близо 60% в компанията, като минималната цена е $1 милиард.

Въпреки че имаше изказвания, че точно Джъстин Сън, който има забележителна роля в борсата, е купувачът, то той продължава да отхвърля тези изказвания.

Действията на SC по наложително осъществяване съответстват с напъните на Сън да съживи Huobi посредством листване на меме монети. Сън също по този начин упрекна по-малкия брат на Леон Ли, Вей Ли, че е получил милиони безвъзмездни Huobi (HT) токени и е осъществил облага от $7.45 милиона в този развой.

Сън настоя Уей да върне облагата и да унищожи останалите токени, защото няма никакво присъединяване в развиването на Huobi.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР